Veliki uspjeh MNK "Seljak"
Ponedjeljak, 03 travanj 2006.

Malonogometna momčad MNK "Seljak" iz Livna je novi prvak Federacije BiH u malom nogometu. Iako su danas poraženi od ekipe Partizana u Sarajevu rezultatom 7:3, u prošlom susretu, odigranom u Livnu, pobijedili su istoimenu ekipu s rezultatom 7:2. Tako da je na kraju odlučila gol razlika.

Sada ekipu "Seljaka" očekuje susret s prvakom iz Republike Srpske. Pobjednik ovog susreta stječe pravo nastupa na svjetskoj razini, odnosno u Ligi prvaka.

M.K / Livno Online

Prilozi u forumu MNK "Seljak" Livno

 

MNK "Seljak" (Vidoši-Livno) bio je i prvak bivše države u malom nogometu 1991. godine. U finalnoj utakmici u "Kutiji Šibica" u Zagrebu 13.01.1991. pobjedio je rezultatom 1:0 MNK "Uspinjača" iz Zagreba. (Poveznica: Rezultati)

Igrači: pok. Dalibor Perković-Dali, Konta, Bandov, Anić, Matan, ćorluka, Z. Duvnjak, Omazić, D. Duvnjak.

1990. bio je bio je vice-prvak. U odlučujućoj utakmici (11.02.1990.) u Sremskoj Mitrovici poražen je od MNK "Uspinjača" iz Zagreba, rezultatom 0:2.(Poveznica: Rezultati)

Igrači: pok.Dalibor Perković-Dali, Dinko Bandov, Ante Omazić, Ante Anić, Tomo Krešo, Dario Duvnjak, Boro Matan (k), Marin ćorluka, Mile Kravić, Ismet Sljerčić, Branko Perić

Na prvenstvu Europe u Madridu krajem lipnja i početkom sprnja 1991. MNK "Seljak" je osvojio treće mjesto (pobjeda nad prvakom Madjarske rezultatom 11:7)

Foto: "Gospa Vidoška", br. 3"

 

Boris Bandov iz Dole-Vidoši igrao je u američkoj profesionalnoj nogometnoj ligi kod "Cosmos" New York-a u periodu od 1979-1982. godine zajedno s Franzom Beckenbauerom.

Poveznice:
New York Cosmos Soccer Club
Boris Bandov

________________________________

©2005 Bandov - Sva prava pridržana